پیام آذری

آخرين مطالب

واکنش‌ها به گرانی بیش از 400 درصدی برخی داروها توسط شرکت‌های داروسازی | تحمیل گرانی بر جیب‌های خالی مردم اقتصادی

واکنش‌ها به گرانی بیش از 400 درصدی برخی داروها توسط شرکت‌های داروسازی | تحمیل گرانی بر جیب‌های خالی مردم
  بزرگنمايي:

پیام آذری - یک شرکت داروسازی در اطلاعیه‌ای که منتشر کرده، دارویی مثل آمپول جنتامایسین 20 را دقیقاً 415درصد افزایش قیمت داده و آمپول ویتامین ب12، متحمل 228درصد گرانی شده است.
روزنامه توسعه ایرانی نوشت: در روزهای اخیر دارو به شکل بی‌سابقه‌ای گران شده است. توجیه دولت و وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی، جلوگیری از ورشکستگی داروسازان است و مسلماً در این استدلال، برش بزرگی از حقیقت غایب است؛ دولت نمی‌خواهد یا نمی‌تواند برای داروی مردم یارانه بدهد و موج آزادسازی و تعدیل به حیاتی‌ترین نیازمندی زندگی مردم یعنی دارو و سلامت رسیده است.
کالایی‌سازی دارو و درمان، البته اتفاق جدیدی نیست اما این شتاب اخیر تقریباً بی‌سابقه است. اطلاعیه‌هایی که برخی از شرکت‌های داروسازی در کدال منتشر کرده‌اند، نشان می‌دهد که قیمت برخی از داروها تا 415درصد افزایش یافته است. برای نمونه، یک شرکت داروسازی در اطلاعیه‌ای که منتشر کرده، دارویی مثل آمپول جنتامایسین 20 را دقیقاً 415درصد افزایش قیمت داده و آمپول ویتامین ب12، متحمل 228درصد گرانی شده است.
تحمیل گرانی بر جیب‌های خالی
اما این گرانی‌های عجیب و غریب چطور با جیب‌های خالی مردم به‌خصوص بیمه‌شدگان فرودست جور درمی‌آید؟ تا قبل از این نیز، کارگران شاغل و بازنشسته برای تامین دارو به‌خصوص داروهای بیماری‌های خاص، مشکلات بسیار داشته‌اند. کارگر یا کارمندی را فرض کنید که یک بیمار سرطانی در منزل دارد و داروهای آن توسط بیمه پایه پوشش داده نمی‌شود. سقف پوشش بیمه تکمیلی هم محدود است و عملاً بخشی از مبلغ داروهای شیمی‌درمانی باید از جیب پرداخت شود. حالا با این گرانی‌های افسارگسیخته، وضعیت چنین خانواده‌هایی چه می‌شود؟
مدت‌هاست که صحبت از سهم درمان در سبد هزینه‌های خانواده‌های مزدبگیر بیشتر به یک مفهوم تلخ شبیه شده و بعضی وقت‌ها کل درآمد خانواده پول داروی یک بیمار نمی‌شود. «ابراهیم.م» یک فرهنگی بازنشسته است که همسرش سه سال پیش در اثر سرطان پیشرفته فوت کرد. او می‌گوید: بعد 30 سال کار یک پراید داشتم که آن را هم برای درمان همسرم و پول شیمی‌درمانی فروختم. به گفته این معلم بازنشسته، برای تهیه داروهای باکیفیت و توصیه شده از سوی پزشکان متخصص، هیچ راهی نیست جز اینکه سراغ بازار آزاد دارو بروی؛ بازاری بی‌رحم که برایش جان و زندگی آدم‌ها اهمیت ندارد و فقط پول را می‌شناسد.
حالا مسلم شده که به‌زودی اوضاع وخیم‌تر می‌شود. بررسی‌های میدانی هم نشان می‌دهد که هنوز داروها با قیمت جدید از سوی تولیدکنندگان به بیشتر داروخانه‌ها توزیع نشده اما داروخانه‌دارها می‌گویند به محض ورود محموله‌های جدید دارویی، گرانی فوراً اعمال می‌شود. هنوز به پایان سال نرسیده، دارو گران شده و نکته اینجاست که در بودجه سال آینده، ارز ترجیحی دارو و کالاهای اساسی کاهش یافته و به این معنا در آغاز سال جدید، ناچاراً گرانی بیشتر خواهیم داشت. به گفته «غلامرضا تاجگردون» رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1404، در حالی که سال‌های گذشته با منابعی بین 40 تا 50 میلیارد دلار بودجه بسته می‌شد، امروز تنها بودجه کالاهای اساسی کشور 11 میلیارد دلار است.
وعده‌‌ای که راهی برای تحقق آن‌ نیست
دولت چهاردهم در میان این گرانی بین 100 تا 400درصدی داروها، وعده‌هایی از جنس «نگران نباشید» و ما «به فکر مردم هستیم» ارائه داده؛ وعده‌هایی که به روال همیشه، مکانیسم و برنامه‌ای برای اجرا ندارد چنانچه صحبت‌های اخیر وزیر بهداشت، موید این مساله است.
در روزهای گذشته، محمدرضا ظفرقندی درباره نوسان نرخ ارز و تاثیر این مولفه بر دارو اظهار کرد: دارو در روند نوسان نرخ ارز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و قیمت آن تغییراتی می‌کند. اگرچه قیمت دارو در روند نوسان قیمت ارز تغییر می‌کند اما دولت بنا دارد که از دارو و قیمت آن حمایت کند. وی درباره چگونگی حمایت دولت از قیمت دارو توضیح داد: دولت در نظر دارد که مابه‌التفاوت تغییرات نرخ ارز را به بیمه‌ها پرداخت کند و این مبلغ را در اختیار آنها قرار دهد تا پرداخت تغییرات قیمت دارو از جیب مردم صورت نگیرد.
منظور از «مابه‌التفاوت تغییرات نرخ ارز» دقیقاً همین گرانی شدید است اما چطور و از چه منبعی و از محل کدام اعتبار دولتی قرار است به بیمه‌ها، یارانه دارو پرداخت شود؟ تامین اجتماعی را در نظر بگیریم. دولتی که حاضر نیست بدهی انباشته خود را به این صندوق با میلیون‌ها بیمه‌شده بپردازد، چطور می‌خواهد بودجه جداگانه برای گرانی دارو به آن بدهد؟ ضمن اینکه بیمه‌های پایه، پرداخت مبلغ ناچیزی از نسخه‌های درمانی را برعهده دارند و سقف بیمه‌های تکمیلی هم محدود است. آیا قرار است سهم پرداخت بیمه‌گرها تغییر کند؟ بعید است تامین اجتماعی با این کمبود بودجه تن به چنین اقدامی دهد و قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان نیز تا آبان سال آینده با یک سقف محدود بسته شده؛ سقفی که غیرقابل تغییر است، بنابراین بیمه‌شدگان می‌مانند و پرداخت از جیبی که احتمالاً چندین برابر می‌شود!
پرداخت از جیب مردم بابت دارو بیشتر می‌شود
اما آیا وعده وزیر بهداشت، ضمانت اجرایی دارد؟ «علیرضا حیدری» کارشناس رفاه و تامین اجتماعی در پاسخ به این سوال می‌گوید: قیمت نهایی دارو باید به داروخانه‌ها اعلام شود. طبق وعده وزارت بهداشت باید مابه‌التفاوت قیمت در نقطه مصرف از سوی بیمه‌ها پرداخت شود اما اگر قرار به تحقق وعده وزیر باشد، باید پرداخت از جیب مصرف‌کننده تغییری نکند، حداقل در مورد داروهایی که تحت پوشش بیمه هستند. مثلاً اگر پیش از این از 50 ریال پول دارو، 20 ریال را مصرف‌کننده پرداخت می‌کرد، حالا که قیمت برای مثال 100 ریال شده باز هم مصرف‌کننده باید همان 20 ریال را بپردازد. او با بیان اینکه «دولت پرداخت یارانه به داروسازان و تولیدکنندگان را قطع کرده» اضافه کرد: ادعای وزیر بهداشت این است که نرخ دارو را واقعی کردیم چون تولیدکنندگان دچار ضرر و خسران هستند و ما برای تداوم تولید دارو را گران می‌کنیم اما فشاری به مصرف‌کننده نمی‌آوریم اما چطور قرار است در نقطه مصرف سهم پرداختی مردم زیاد نشود؟ پیش‌بینی من این است که هزینه‌های دارویی مصرف‌کنندگان افزایش می‌یابد و پرداخت از جیب مردم بابت دارو بیشتر می‌شود.
حیدری می‌افزاید: جداول قیمتی جدید که داروسازها منتشر کرده‌اند، اعداد سنگینی را نشان می‌دهند. داروهایی هستند که تا 400درصد گران شده‌اند. این رقم خیلی زیاد است و با توجه به اینکه سال آینده ارز تامین کالاهای اساسی، هم کاهش می‌یابد و هم گران می‌شود، یک گرانی دیگر هم آن طرف سال خواهیم داشت.
نسرین هزاره مقدم

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/784613/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش رضا رشیدپور به اتفاق جنجالی تلویزیون و هادی عامل

قابی از تاریخ؛ «فردین، بهروز وثوقی و ناصر ملک مطیعی»؛ دهه 50

زیرگذر تقاطع بلوار امام علی(ع) و بلوار عدالت در ارومیه به بهره‌برداری رسید

پانزدهمین روز آلودگی هوای تبریز؛ هوای 2 شهر «قرمز» است

تکمیل طرح آبرسانی به قشلاق‌های کلیبر و خداآفرین

تجلیل از دختری که کادوی روز پدر، تریلی خرید

خودروی خاطی با سرعت غیرمجاز در اردبیل متوقف شد

وزیر بهداشت: ویروس جدید تنفسی در ایران شناسایی نشده است/ تغییر قیمت دارو هنوز قطعی نیست

قیمت انواع حبوبات 26 دی 1403

6 مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در مشگین‌شهر

اخبار پیش بینی آب و هوا و هواشناسی اردبیل فردا | وضعیت آب و هوا اردبیل فردا 27 دی ماه 1403

خودرو خاطی سرعت غیرمجاز در اردبیل شناسایی و متوقف شد

اعتکاف برای دانش آموزان یک فرصت است

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در استان اردبیل

جدیدترین قیمت طلای 18 عیار و انواع سکه در بازار؛ ربع و نیم سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید

هشدار هواشناسی درباره نفوذ سامانه بارشی در استان اردبیل

احتمال اختلال موقتی در پروازهای فرودگاه‌های اردبیل تا دوشنبه آینده

رزمایش 12 هزار نفری سپاه در اردبیل برگزار می‌شود

برگزاری پویش «یا علی مدد» ویژه زندانیان جرایم غیرعمد در استان اردبیل

تصاویر/ برگزاری مراسم اعتکاف طلاب مدرسه علمیه‌ امام خمینی (ره) شهرستان خوی

افتتاح زیرگذر شهید سرلشکر علیاری در ارومیه

اجرای 65 طرح گردشگری در آذربایجان غربی

وصول 57 درخواست سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد ماکو

کاروان سلامت در روستای کردلر ایلخچی

کتاب نقشه مسائل اجتماعی تبریز به تفکیک محلات رونمایی شد

اعتراف به قتل مرد معتادی که زنده از کمپ پیدا شد!

سرنوشت ترکیه و سازمان کشور‌های ترک به کجا می‌انجامد؟

رئیس جمهور تکلیف طرح 550 هزار هکتاری را مشخص کند؛ لزوم برخورد با ترک فعل ها

اقامتی متفاوت از شمال تا تبریز؛ بهترین انتخاب‌ها برای سفری خاطره‌انگیز

آیا بایدن کاخ سفید را با کامیون‌هایی پر از اسناد طبقه‌بندی‌شده ترک می‌کند؟

مهربانی بدون تابلو و تذکر + فیلم

کیه‌زا برای لیورپول میجنگد!

مهدی ترابی از اردوی تراکتور جدا شد

برگزاری شب شعرخوانی شعرای اهل بیت در دفتر امام جمعه تبریز

اسکو پیام‌آور مهمترین خبر زمستانی تراکتور

پیش بینی آب و هوا و هواشناسی آذربایجان غربی فردا | وضعیت آب و هوا آذربایجان غربی فردا 27 دی ماه 1403

آلودگی 15 روزه هوای تبریز؛ تداوم تا چند روز آینده

هوای تبریز همچنان آلوده است

اعتکاف 5000 دانش آموز آذربایجان غربی

پیش‌ بینی آب و هوای آذربایجان غربی در 24 ساعت آینده؛ چهارشنبه 26 دی

شرکت 5 هزار دانش‌آموز از آذربایجان غربی در مراسم اعتکاف

رحیم قاسم‌زاده سرپرست حوزه استانداری آذربایجان شرقی شد

صدف اسپهبدی با پست جدیدش، باعث کنجکاوی کاربران شده است

تغییر چهره «زهره، مادر واقعی رهی» سریال سرزمین مادری بعد 16 سال

کشف بیش از 41 تُن هیزم در استان اردبیل

هواشناسی استان اردبیل هشدار سطح زرد صادر کرد

واکنش‌ها به گرانی بیش از 400 درصدی برخی داروها توسط شرکت‌های داروسازی | تحمیل گرانی بر جیب‌های خالی مردم

250 میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانی‌ها

سپاه و بسیج فتنه و نفوذ دشمن را بی‌اثر کردند

جدول خاموشی برق اردبیل چهارشنبه 26 دی 1403